Vrei și stil și funcționalitate? Trenciul e răspunsul tău
Cum să porți cu stil trenciul clasic? Dar de ce clasic?
Să începem cu puțină istorie...
Haină inventată de Thomas Burberry în 1879. Folosită în Primul Război Mondial. Este dintr-un material rezistent la intemperii, cu o sumedenie de detalii care merită puțină atenție.
- Guler Napoleon – poate fi ridicat și întors pentru a proteja purtătorul de ploaie și vânt.
- Agățătoare și gaură – fixare rapidă pentru închiderea gulerului
- Cataramă la gât – folosit pentru întărirea gulerului
- Epoleți – folosit să agăți accesorii la care trebuia să ajungi ușor, cum erau binoclul, mănușile sau măștile de gaz
- Curea cu inel în D – folosită pentru a fixa articole importante de talie, cum ar fi arme de foc, grenade sau hărțile
- Clapetă pistol – obișnuia să oprească ploaia de a intra în interior, în momentul tragerii
- Buzunar de furtună – un buzunar care putea fi folosit atât din interior cât și din exterior, care putea fi închis cu un nasture pentru a feri de ploaie
- Curele la manșetă- folosite pentru a lega articole de braț, cum ar fi hărțile. Fereau și în caz de umezeală
- Căptușeală detașabilă – căptușeală izolată, detașabilă, care putea fi folosită ca pătură
- Clapeta de la spate – ajuta la circularea aerului în partea din spate a hainei
- Aerisire la spate – ușurarea mobilității
Așa că data viitoare când îți pui trenciul favorit, e posibil să apreciezi mai mult detaliile hainei decât doar pentru partea estetică. Acum știi tot despre funcționalitate.
În anii 50 a fost preluat de vedetele de la Hollywood, Audrey Hepburn sau Catherine Deneuve, și de atunci a devenit un must-have în orice garderobă și un item reinterpretat sezon de sezon de mai toți designerii.
Ce culore să aibă trenciul?
De obicei bej, pentru că în trecut soldații erau camuflați de această culoare în tranșee. Nuanțele de bej sunt considerate acum atemporale și pot fi combinate cu orice.
O alternativă bună pentru bej este kaki-ul. Această culoarea flatează toate nuanțele de piele și arată și elegant. Alte culori acceptate pentru un trenci clasic sunt bleumarinul, albul și negrul.
Unde poți purta trenciul?
Oriunde! Trenciul este o piesă cu adevărat multifuncțională, care se potrivește oricărui stil și oricărei ocazii: la birou pentru un look business, casual peste blugi și un pulover și chiar și peste rochii de seară.
Cum porți trenciul corect?
Nu-l purta niciodată încheiat. Poartă-l, pur și simplu descheiat, lasă centura să atârne lejer în lateral sau leag-o la spate și marchează astfel talia. Alternativ, o modalitate stylish și sofisticată de a purta trenciul este pe umeri, ca pe o capă sau ca pe o pelerină,. Dacă te confrunți totuși cu temperaturi scăzute, pliază reverele și poartă-l descheiat, cu centura înnodată în față.
Nu lega niciodată centura într-o fundă, chiar dacă fundele sunt la modă. Înnoadă-l în schimb așa cum o fac parizienii, de două ori, într-o manieră relaxată și lejeră. Cu un nod nu poți da greș!
Câteva idei actuale ...
Art Your Style, Everyday!